Breadcrumb

Santen vision experience week

Tiistai 11 Kesäkuu 2024

Santenin henkilökunta sai mahdollisuuden tutustua näkörajoitteisen henkilön kohtaamiin haasteisiin Vision experience viikon aikana. Toimistollamme sai osallistua Puzzlympic-peleihin, jotka simuloivat näkörajotteisuutta. 

Pelit olivat entuudestaan jo monelle tuttuja, joka madalsi kynnystä kokeiluun. Piti sijoittaa puuakkosia oikeille paikoilleen pelilaudalla sekä etsiä kuvan ihmisvilinästä Waldoa. Haasteena oli suorittaa nämä pelit käyttäen laseja, jotka peittivät näkökyvyn osittain tai kokonaan.

Pelien tarkoituksena olikin herättää ajatuksia siitä, miten tärkeä näköaisti on ja miten toimimme, jos se puuttuisi kokonaan tai osittain. Kokemus herättikin paljon keskustelua henkilöstön kesken – ja useimmat pohtivat sitä, miten he sopeutuivat tehtävän suorittamiseen – miten sinä lähdit selvittämään tuttua peliä? Henkilöstöllä oli myös mahdollista haastaa toisiaan, ja selvittää kuka oli nopein.

Pelien ja jaettujen kokemusten tavoitteena oli ymmärtää paremmin näkörajoitteisten ainutlaatuista näkökulmaa maailmasta. Tämän avulla pyrimme tulemaan myös entistä lähemmäksi asiakkaitamme sekä heidän läheisiään sekä tunnistamaan heidän päivittäiset haasteensa arjessa.